Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

YERA goes Tsjernobyl

18/03/2018 - 19/03/2018

510€

Wil je met je eigen ogen zien of de beruchte mythes al dan niet waar zijn? Wil je gewoon een originele uitstap? Of ben je benieuwd om de scenes van die ene film of game eens in het echt te zien? Ga mee naar Tsjernobyl op 18 en 19 maart! Wetenschappelijke aanpak draait op de eerste plaats rond observatie, dus gaat YERA zelf een kijkje nemen in Tsjernobyl. Gedurende twee dagen bezoeken we diverse plaatsen in de exclusion zone, de sinds 1986 ontruimde stad Pripyat alsook de controlekamer van de reactoren die nog doorwerkten tot het jaar 2000.

Het bezoek gaat door op 18 en 19 maart, maar voorzie ook tijd op 17 en 20 maart voor heen- en terugreis! Op zondag 18 maart bezoeken we verschillende locaties in de exclusion zone, op maandag 19 maart bezoeken we onder andere de reactor gebouwen (niet nr. 4, voor de duidelijkheid). First come, first served! We gaan slechts met een beperkte groep. Inschrijvingen zijn pas geldig als het formulier (https://goo.gl/forms/hRCxhzVUXI8s5g673) correct is ingevuld én het bedrag gestort is op BE 88 6511 5210 9241, met je naam als mededeling. De rondleiding van twee dagen plus drie overnachtingen kost 339€ (waarvan 90€ voor toegang tot de reactorgebouwen).

Omdat de prijzen en mogelijkheden van de vluchten sterk afhangen van de snelheid waarmee ze geboekt worden, zal YERA deze niet in groep boeken. Als we wachten tot de laatste inschrijver kan dit een hogere prijs voor iedereen tot gevolg hebben. Daarom verwachten we dat iedereen zelf zijn vlucht boekt nadat we de inschrijving bevestigen. Dit is slechts een kleine moeite en we zullen tegelijk met de bevestiging onze aanrader geven. De snelle inschrijvers kunnen nog een koopje van 168€ vinden.

Voor zaterdag- en maandagnacht boeken we voor iedereen groepskamers in een hostel. Hou er rekening mee dat de (geluids)standaarden in Oekraïne mogelijk anders zijn dan hier. Een gewone hotelkamer kan je eventueel zelf boeken (2×30+€) indien je dat wenst. Ook hier zullen we bij de bevestiging meer info over geven.

Verdere punten:

  • Geen visum nodig, wel een reispaspoort dat nog 6 maanden geldig is tijdens het bezoek. Hou er rekening mee dat het verkrijgen van een nieuw reispaspoort enige tijd en geld kost!
  • Het is perfect veilig, Tsjernobyl wordt jaarlijks bezocht door meer dan 30.000 toeristen. En de schermutselingen in het Oosten van Oekraïne zijn ver weg.
  • Minimum leeftijd van 18 jaar vereist.
  • Voorzie ook tijd op 17 en 20 maart voor heen- en terugreis!

Gegevens

Begin:
18/03/2018
Einde:
19/03/2018
Kosten:
510€
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Tsjernobyl
Oekraïne

Organisator

YERA