Word lid van YERA


[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#0f138c” inner_shadow=”off” parallax=”on” parallax_method=”off” background_image=”http://www.yera.be/wp-content/uploads/2016/04/Langerlo.jpg”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”YERA rekruteert” subhead=”Auteurs en bestuur 2020 – 2021″ background_layout=”light” text_orientation=”center” /][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” background_layout=”dark” text_orientation=”center” /][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” background_layout=”dark” text_orientation=”center” /][/et_pb_section]

[et_pb_section fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Wat is de structuur van YERA? 

Het bestuur van YERA bestaat uitsluitend uit studenten. De bedoeling is om het bestuur jaarlijks te vervangen. Bestuurders staan in voor het dagelijks bestuur, nemen deel aan de algemene vergadering en hebben hier stemrecht. Ze staan eventueel ook aan het hoofd van een werkgroep en rapporteren als directeur van die werkgroep aan de voorzitter en vice-voorzitter. De voorzitter behandelt vooral de externe relaties, de vice houdt zich vooral bezig met interne aangelegenheden.

Wie hebben we nodig?

We zijn op zoek naar proactieve mensen met een passie voor energie. Bij de verschillende functies horen ook verschillende mensen. Voor een Research positie is een ingenieurs-/wetenschappelijke achtergrond ideaal. Voor Events doet dit er minder toe als je maar over een goede portie organisatorisch talent beschikt.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][/et_pb_row][/et_pb_section]

[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#0f138c” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”Interesse in één van de onderstaande functies?” subhead=”Aarzel niet en stuur dan een mailtje naar info@yera.be!” background_layout=”dark” text_orientation=”center” /][/et_pb_section]

[et_pb_section fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

VOORZITTER

Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van YERA. Je volgt de werking van de verschillende werkgroepen op, en zorgt ervoor dat iedereen binnen de algemene strategie van de organisatie opereert. Je bent ook het boegbeeld van de organisatie naar buiten toe. Je onderhoudt de externe relaties van YERA. Een nauwe samenwerking met de vicevoorzitter helpt je bij het uitvoeren van deze taken.
Naast het uitstippelen van de strategie van YERA heb je ook de eindverantwoordelijkheid van de output van YERA. Dit wil zeggen dat jij, samen met de vicevoorzitter, de finale goedkeuring geeft over de publicatie van artikels. Je staat met andere woorden garant voor de kwaliteit. Bij de uitvoering van de evenementen draag je ook de eindverantwoordelijkheid. Het is daarom belangrijk dat je je team goed kan managen zodat iedereen weet wat zijn exacte taken zijn.
Een goede voorzitter is dus een goede manager, een betrouwbaar aanspreekpunt en de ambitieuze drijfveer van de organisatie.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

[et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

VICE VOORZITTER

Als vicevoorzitter ben je mee verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van Yera. Je tekent mee de grote lijnen uit en werkt nauw samen met de voorzitter. Yera komt steeds meer en meer in contact met externe verenigingen die ook bezig zijn met energie. De voorzitter en vicevoorzitter hebben dan ook de verantwoordelijkheid deze externe relaties te onderhouden. Binnen het dagelijks bestuur is het de bedoeling dat je bijspringt waar nodig om zo Yera te laten werken als een geoliede machine. Yera laten groeien is daarbij de voornaamste doelstelling. Deze doelstelling vertalen naar concrete maatregelen is dan ook voor een groot deel jouw verantwoordelijkheid.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row]

[et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

FINANCE

Als financieel verantwoordelijke beheer jij de rekening van YERA. Alle inkomsten en uitgaven passeren via jou. Bij vergaderingen houd je altijd een oogje op de begroting en de vooropgestelde budgetten en breng je de rest van het bestuur op de hoogte van de financiële situatie. Daarnaast bevat je takenpakket het onderhouden van de contacten met LOKO en de verschillende departementen aan de faculteit ingenieurswetenschappen. Op die manier probeer je ondersteuning te krijgen om de werking van YERA te blijven garanderen.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

[et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

RESEARCH

Als bestuurder Research van YERA ben jij verantwoordelijk voor de artikels die YERA publiceert. Je moet het overzicht houden over het totaal aantal artikels, welke in review staan en welke gepubliceerd moeten worden. Je garandeert dat de artikels een hoog niveau hebben en je kijkt mee naar mogelijke onderwerpen voor nieuwe artikels. Door deze functie blijf je op de hoogte van de nieuwtjes van de energiewereld, alsook leer je organiseren, coördineren en leiding geven.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

[et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

 EVENTS

Als bestuurders Events zijn jullie verantwoordelijk voor het organiseren en plannen van evenementen. Hierbij hoort al de administratie en time management van een evenement. Hierbij komen jullie ook in contact met verschillende bedrijven (bv. Bedrijfsbezoeken) wat zeker een pluspunt is voor jullie connecties!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row]

[et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

IT / PUBLIC RELATIONS

Als verantwoordelijke voor de IT van YERA bestaat jouw functie uit 2 delen: 1) promotie maken voor events & artikels. Dit gebeurt via sociale media (Twitter, Facebook) en via drukwerk (affiches, flyers, …). Het is jouw taak ervoor te zorgen dat YERA-artikels door zoveel mogelijk mensen worden gelezen. Deze promotie gebeurt grotendeels via sociale media.  Artikels worden ook gepubliceerd in studentenbladen (bv. Ir. reeel van VTK) en soms verschijnen onze opiniestukken in de geschreven pers (Knack, De Standaard, …)
Een 2e taak is de website onderhouden. Hierbij is jouw taak het algemeen beheer van onze website. Je zorgt ervoor dat artikels op onze site komen, evenementen hun plaats vinden op de website, …

[/et_pb_text][/et_pb_column]

[et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

AUTEUR

De YERA-auteurs zijn de drijvende kracht achter de organisatie. Zij schrijven mee aan artikels, publiceren opiniestukken en beantwoorden vragen.  Je gaat akkoord met de algemene YERA-cultuur en behoudt politiek en commerciële neutraliteit tijdens het schrijven. Het bestuur van YERA behoudt het recht om publicaties te weigeren als zij niet neutraal zijn. Auteurs-lidmaatschap is gratis voor iedereen (mits voorwaarden hierboven vermeld) en bevat ook alle reviewer-voordelen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row]

[et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]