Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

YERA presents ‘Jill Talks Climate’

17/11/2015 @ 20:30 - 23:00

HET EVENT
De klimaatconferentie van Parijs is de 21ste Conference of Parties (COP 21) die de VN organiseert. Van 30 november tot 11 december komen vanuit alle hoeken van de wereld beleidsmakers samen in de Franse hoofdstad, in de hoop een bindend klimaatakkoord vast te leggen om de klimaatopwarming tot 2°C te beperken. Wat deze top speciaal maakt, is dat zowel China als de Verenigde Staten toegenomen bereidheid tonen om maatregelen te nemen. Deze conferenties steunen mede op de conclusies van het IPCC, het wetenschappelijk comité van de Verenigde Naties.

YERA geeft twee weken voor de officiële start al een uniek vooruitzicht op de klimaattop. De gastspreker is niemand minder dan Jill Peeters, die dagelijks het weerbericht voor VTM verzorgt. Naast haar functie als weervrouw is ze enorm geëngageerd met het klimaat. Ze schreef meerdere boeken over het onderwerp, waaronder ook ’40 graden in de schaduw’. Vanuit haar studies geografie aan de KUL, ging ze zelf op zoek naar vragen en antwoorden over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering.

Jill zal op deze denktank kort ingaan op alle agendapunten van de komende conferentie en deze linken aan de resultaten van het IPCC. Met haar schat aan ervaring, niet alleen op vlak van klimatologische topics, zal zij ons ongetwijfeld de nodige insights kunnen leveren als voorbereiding op de klimaattop. Zeker de moeite waard dus!

Op het evenement bieden wij tevens 5, door Jill Peeters gesigneerde, exemplaren aan van ’40 graden in de schaduw’ voor slechts € 20. Zeker geen slechte cadeautip met Kerstmis in het vooruitzicht!

————————–————————–————————–——–
!!! INSCHRIJVEN VERPLICHT !!!

Schrijf je nu snel in via de onderstaande link, want plaatsen zijn beperkt:
http://goo.gl/forms/OjoFpIOKg2

————————–————————–————————–——–
RECEPTIE

Om iedereen in de stemming te brengen, krijgen jullie bij het binnenkomen een gratis glaajse cava! Na de denktank volgt een afsluitende receptie waar YERA cava, gerstenat of frisdrank aanbiedt aan de luttele prijs van 0,5 euro!

Gegevens

Datum:
17/11/2015
Tijd:
20:30 - 23:00
Site:
http://goo.gl/forms/OjoFpIOKg2

Organisator

YERA

Locatie

Conference room Pauscollege
Hogeschoolplein 3
Leuven, 3000 België
+ Google Maps